Ensimmäinen työelämäpäiväni Grill Itissä meni lähinnä paikkoihin, ihmisiin ja ruokalistoihin tutustuessa.
Opettelin talon tapoja ja tavaroiden paikkoja tiskaamalla ja palauttamalla puhtaita astioita paikoilleen. Tiskikone oli myös aivan uudenlainen tuttavuus minulle. Opettelin sen purkamisen, puhdistamisen ja kokoamisen, kun siihen illansuussa vaihdettiin puhtaat vedet.
Kolilla lajiteltiin roskat hieman eritavalla kuin meillä Nurmeksessa. Siellä kerätään myös energiajätettä.
Siinä sivussa olin valmistamassa herkkuja Karjalaiseen pitopöytään iltaa varten.
Opettelin talon tapoja ja tavaroiden paikkoja tiskaamalla ja palauttamalla puhtaita astioita paikoilleen. Tiskikone oli myös aivan uudenlainen tuttavuus minulle. Opettelin sen purkamisen, puhdistamisen ja kokoamisen, kun siihen illansuussa vaihdettiin puhtaat vedet.
Kolilla lajiteltiin roskat hieman eritavalla kuin meillä Nurmeksessa. Siellä kerätään myös energiajätettä.
Siinä sivussa olin valmistamassa herkkuja Karjalaiseen pitopöytään iltaa varten.
Tein muun muassa Kolin muorin vihersalaattia, Smetanaista sienisalaattia, sekä Hunajalla maustettua punakaalia ja porkkanaa. Ruokalajien valmistaminen on melko helppoa selkeiden ja yksinkertaisetn annoskorttien ansiosta. Annoskortista ilmenee hyvin raaka-aineiden määrät. Paljon minun kuitenkin tarvitsi kysellä minkä mallisia tai kokoisia, raaka-aineista leikataan. Annoskoretissa ei niin selvästi sanota tällaisia asioita enkä tietenkään ollut nähnyt valmiita tuotteita aiemmin. Mielestäni selvisin kuitenkin ruokalajien valmistamisesta kunnialla.
Kolin muorin vihersalaattiin kurkut leikattiin kivasti siemenettömiksi munuaisen mallisiksi viipaleiksi, tätä muotoa voisi käyttää muihinkin salaatteihin. Myöskin tykkäsin keitetyn kanamunan käytöstä tässä salaatissa. Valkuaiset viipaloitiin salaatin sekaan, mutta keltuaisista tehtiin kermaviilin kanssa salaatinkastike. Vanha ja unohtunut tapa tehdä salaatinkastike. Täytyy muistaa käyttää sitä joskus, jossakin.
Sienisalaatissa käytettiin sipulina shalottisipulia, miedomman makunsa takia varmaan, nerokas idea jälleen. Kastikkeena oli sekä smetanaa että vaahdotettua kermaa. Hyvää tuli.
Hunajalla maustetun punakaalin ja porkkanan marinointiin käytettiin mm. Citrus vinaigrettea.
Uusi hieni tuttavuus oli Citrus Vinaigrette, jolle opin monta käyttötapaa jo tämän yhden päivän aikana.
Kiva sinappi vaikkapa jouluksi on myös tekemäni katajanmarjasinappi
Todella käytännöllisiä olivat myös laminoidut ruokalajien nimilaput. Niistä asiakkaan on helppo nähdä mitä hän syö. Lappuihin on merkitty myös erityisruokavaliot.
Tältä valmis Karjalainen pitopöytä näytti juuri ennen asiakkaiden saapumista. Ja minä läksin kotiin. Ensimmäisen työpäiväni jälkeen voin sanoa olleeni onnellinen mutta väsynyt. Viikon päästä seuraavan kerran töihin jälleen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti