Tänään vuorossa oli jälleen pitopöydän antimien valmistamista. Tällä kertaa työhön mukaan pääsy tuntui helpommalta, teinhän joitakin ruokalajeja jo toista kertaa. Nyt valmistettavat määrät olivat suurempia, ja taas piti kysellä, kun en vielä tiedä paljonko heillä varataan mitäkin ruokalajia asiakasta kohden. Kaikki onneksi neuvovat mielellään, joten kysely ei haitaa.
Tein Kolmen juureksen salaattia porkkanasta, nauriista ja punakaalista.
Tein myös Tattikastiketta.
Tänään ehdin myös vähän seurailemaan á la carte annosten tekoa. Joskohan parin viimeisen päivän aikana pääsisin enemmänkin siihen touhuun. Seuraavassa muutamia jälkiruoka-annoksia. Todella kauniita annoksia. Kyllä lautanenkin vaikuttaa paljon annoksen ulkonäköön.
Minttu Creme Bruleeta ja mansikkakastiketta
Tässä hyvä vinkki.
Tuoreet mintut on kääritty harson sisään ja murskattu lihanuijalla. Minttukäärö heitetään lämpimään Creme Brulee pohjaan ja annetaan maustua näin yön yli.
Suklaakakku ja vaniljajäätelöä tai sorbettia.
Ja tämän päivän moka... kuvasin tabletilla juuri jotakin ja rupesin laittamaan sitä takaisin ylähyllylle, jossa sitä säilytän... ja tiputin siinä touhutessani kipollisen leivänmuruja rosolliastiaan... uusiksi meni, koska rosolli ei enää ollutkaan gluteenitonta...harmittaa...
Olen koko ajan varjellut tablettia, etten kaada sen päälle mitään tai riko sitä, mutta nyt kävikin toisin päin ruoka meni pilalle. Eli ei tämä kuvailu ihan harmitonta ole.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti